Duyuru

Thaçi: Kaybedecek Zamanımız Yok

Kosova Haberleri

  /   409   /   02 Kasım 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Başbakan Hashim Thaçi, Vırmiça’daki törende 8 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin içinde bulunduğu durumu bir kez daha değerlendirdi.


 “ Kritik bir durumdan geçmekteyiz ve kaybedecek zamanımız yok” diyen Başbakan Thaçi, siyasi liderlere ulusal çıkarlara daha fazla önem vermeleri çağrısında bulundu. 


 “Siyasi çıkmaz, vatandaşların iradesi ve Anayasa Mahkemesi’nin tüm kararlarına saygı gösterilmesiyle çözümlenmelidir. İyi ama kesinlikle kritik bir safhadan geçmekteyiz,  kaybedecek zamanımız yok,  her bir liderden,  her bir partiden şahsi veya partiden çok, ulusal çıkara daha fazla önem vermesi talep edilmektedir. Bu doğrultuda alaka gösteren liderlere oturup tartışmak, her zaman Avro-Atlantik entegrasyonları net bir şekilde göz önünde bulundurmakla ülkemizin istikrarlı ve etkili kurumlarını garanti edecek gerekli çözümü bulmak için bir kez daha çağırıda bulunuyoruz.  İmkanlar dahilinde en kısa zamanda kurumların kurulması için herkesten yana bir çeşit öz yansımanın mevcut olduğunun anlaşılmasından sonra yakın bir gelecekte bir anlaşmaya varılacağını ümit ediyorum. Devlet ve tüm vatandaşlar için en kabul edilir, en etkili çözümün bulunmasını bakıyoruz,  yeterli legal sahanın halen mevcut olmasından dolayı tarihlerden söz etmek istemezdim, iyi ama geçmekte olduğumuz mecburi siyasi süreçler,  hızlı bir şekilde,  belki acilen tartışmak için oturmamızı, çözüm bulmamızı ve devletin güçlenmesi için angajeliğimizi mecbur ettiriyor.” şeklinde konuşan Thaçi, EULEX-te rüşvet skandalıyla ilgili de şu sözleri sarf etti:
 
EULEX-in yeni şefinin dünkü açıklamalarını destekliyoruz ve onunla gerçekleştirdiğimiz son görüşmemizdeki desteklerimizin arkasında duruyoruz. Kosova’nın tüm kurumlarının uluslararası camia ve yetkileri kapsamında EULEX ile de işbirliği çok iyi, yapıcı ve sorumlu idi. İyi ama her zaman  dönüşüm sürecine saygı gösterip yetkilerin yerli kurumlara daha fazla devredilmesiyle EULEX de daha fazla yardımcı ve danışma rolüne sahip olsun.”

  

Yorumlar