Duyuru

Şimdi Söz Cumhurbaşkanında

Kosova Haberleri

  /   309   /   07 Kasım 2014, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Meclis’te temsil edilen siyasi partiler ülkenin erken seçimlere gitmesi ihtimalinden kaçınılması için önlerinde bulunan bazı zaman sürelerini aşmış bulunuyorlar.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın ortak bir toplantı için çağrılarını LDK, AAK, Nisma ve Vetëvendosje bloğu liderleri önemsemeyip parlamento çoğunluğu olarak yeni kurumları kurma ve yönetme hakkına sahip olduklarında ısrar etmeyi sürdürüyorlar.

Diğer yandan seçim zaferini yeni hükümeti kurmakla taçlandıramayan PDK, muhalefete düşmemek için Anayasa Mahkemesi’nin sunduğu fırsattan yararlanmaktadır.

Meydana gelen bu abluka ise anayasallık ile Kosova Cumhuriyeti kurumlarının işlevselliğinin garanti altına alınması fonksiyonunda olacak seçimlerin ilan edilmesi anlamındaki Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın herhangi bir kararıyla aşılması deneniyor. 

İyi ama Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden siyasi partilerin pozisyonlarını değiştirebileceklerini ve son anda ülkeyi seçimlerden kurtarabileceklerine dair sinyaller halen gelmektedir. 

”Parlamento siyasi partileri liderlerinin ortak bir toplantıda bir araya gelmeleri zamanı çatmıştır. Ve sürdürülebilir ile işlevsel kurumların kurulması için beraberce bir çözüm bulmaları zamanı çatmıştır.", diye belirtti Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın basın sözcüsü Arbër Vllahiu.   

Yorumlar