Duyuru

Ülke Bu Durumdan Çıkarılmalıdır

Kosova Haberleri

  /   436   /   08 Kasım 2014, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın basın sözcüsü Arbër Vllahiu, siyasi liderlerin bir araya gelmeleri ve çözüm bulmaları herkesin çıkardan olduğunu söyledi. 

‘lajmi.net.’-e verdiği demecinde Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın basın sözcüsü Arbër Vllahiu, anlaşmaya varılmaması halinde ülkenin krizden çıkarılması ihtimallerinin üzerinde durulması gereğini dile getirdi.

Siyasi liderler siyasi bunalımın aşılması için bir çözüme varamazlarsa seçimler ihtimal olarak dışlanmaz. Bu,  Kosova Cumhurbaşkanı’nın tutumudur.

Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın sözcüsü Vllahiu, çözümün en kısa zamanda bulunmasının çıkardan olduğunu belirtip,  aksi halde bu tür bir şey meydana gelmezse tek ihtimal olarak seçimlerin kaldığını ve o zaman ülkenin krizden çıkarılmasının görüşülmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

Siyasi bunalımın vatandaşların refahını ve Kosova’nın yükümlülüklerle üstlendiği uluslararası süreçleri tehlikeye sokmaya başladığını belirten Vllahiu, ortak bir toplantı için Jahjaga’nın liderleri davet edip etmeyeceğine dair bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Dün (Cuma) veya önümüzdeki Salı günü Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın arabuluculuğunda Blok ve PDK liderleri arasında görüşmenin yapılacağına dair medyada çıkan haberlerle ilgili bir  soru üzerine Vllahiu, Cumhurbaşkanı’nın ajandasında  bu tür bir gelişmenin yer almadığını açıkladı. “Sizin atıfta bulunduğunuz bu tür bir buluşmanın yapılacağına dair hiçbir bilgi açıklanmamıştır.” diye belirtti Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Arbër Vllahiu.  

Yorumlar