Duyuru

Jahjaga, Meclis’te Partilerden Girişim Bekliyor

Kosova Haberleri

  /   337   /   11 Kasım 2014, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın Meclis’te temsil edilen partilerin girişimde bulunmadan Meclis kuruluş toplantısının devamını çağırması için şimdilik herhangi bir faaliyette bulunması beklenmiyor.
 
Gerçi bu konu hakkında Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nce herhangi bir açıklama yapılmadıysa da Cumhurbaşkanı ile son zamanlarda görüşmelerde bulunan siyasi partileri yetkilileri, Cumhurbaşkanı Jahjga’nın Meclis oturumunun devamı için bizzat partilerin daha başta anlaşmayı beklediğini parti temsilcilerine söylediğini  bildiriyorlar.

"Oturumun çağırılması için Flora Brovina’ya hazırlıkları başlatması düşmektedir." diye belirten bu kaynak kişiler, buna rağmen bunalımın aşılmasını garanti edecek anlaşmaya varmalarına dair alaka gösterecek siyasi partilere bizzat kendisinin yardımcı olması için Jahjaga’nın hazırlık belirttiğini açıklıyorlar.
 
Aynı bu kaynaklar ayrıca Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın Meclis’in kurulmasıyla ilgili yeni gecikmeleri sonsuza kadar beklemeyeceği taahhütlerinde bulunduğunu ve milletvekilleri ve Flora Brovina’nın herhangi bir girişimde bulunmamaları durumunda Cumhurbaşkanı’nın Anayasa gereği  yetkilerini kullanabileceğini bildiriyorlar.  

Yorumlar