Duyuru

Uluslararası Camianın Müdahalesi

Kosova Haberleri

  /   307   /   14 Kasım 2014, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Geçen hafta sonu VLAN-nın Kosova Demokratik Partisi-ne Meclis başkanı makamını bırakmasına razı olmasıyla bu koalisyonun sürdürülürlüğüne dair birçok tereddütler de ortaya atıldı.

Böyle bir durumun ortaya çıkmasıyla LDK, AAK, Nisma ve Vetëvendosje liderlerine, şimdi sadece  başbakan makamını elde etmek için çaba harcamaları  kalmış bulunuyor.

Fakat bu makam LDK ve AAK arasında en büyük anlaşmazlığı teşkil edebilir ve seçim sonrası kurulan  LVAN koalisyonun akıbeti de bununla soru işaretine gelebilir. 

Her şeyin sıfır noktasına gelebileceği bu gelişmelerden hareket ederek uluslararası kaynaklar, Kosova’nın çok yakında kurumları kurması için dışardan küçük bir baskının yapılmasının yeterli olabileceğini belirtiyorlar.

Bu kaynaklar, uluslararası camianın AAK-nın da olası dahil olabileceği LDK ve PDK koalisyonuna dair \"muhteşem\" formülün devreye girmesini tercih ettiklerini ileri sürüyorlar.

Bu uluslararası kaynaklara göre böylece bu formül ile bu tür bir siyasi durumda Kosova’nın hiçbir hükümeti tarafından ihlal edilmesi istenmeyen prensiplere saygı gösterileceği olgularından dolayı uluslararası etmen de memnun olmuş olabilir.  

Yorumlar