Duyuru

Uzlaşmacı Başbakan Talep Ediliyor

Kosova Haberleri

  /   395   /   14 Kasım 2014, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  LDK-lı Lutfi Haziri, PDK-lı Enver Hoxhaj veya AAK-lı Blerim Shala partilerinin başbakan koltuğunda oturabilecek adaylarını teşkil ediyor. Bu tür bir şansa, bu siyasi oluşumların diğer bazı başkan yardımcıları da sahipler.

Bu ve diğer bazı isimler,  ülkeyi bunalımdan çıkaracak ve erken seçimlerin soğuk kış günlerinde değil,  gelecek yılın daha sıcak mevsimlerinden birinde yapılması için geniş kapsamlı ve geçici bir hükümetin başında olabilecek uzlaşmacı başbakan adayları arasında zikredilenleri teşkil ediyor.

Gilan Belediye Başkanı Lutfi Haziri, partisi LDK-nın bir bölümünün desteğine ve Hashim Thaçi’nin PDK-sının kabullüğüne sahip ise de ancak uluslararası camianın desteğinden mahrum biri.

PDK-lı Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, uluslararası camianın tam desteğine sahip ise de diğer siyasi partilerin desteğinden mahrum kalanlardan biri.

Uzlaşmacı başbakan adayı olarak ismi zikredilen diğer bir aday AAK-lı Blerim Shala, PDK ve uluslararası camianın desteğine sahip ise de kendi partisi AAK-nın desteği olmayan biri.

PDK Başkanı Hashim Thaçi’nin geçici bir hükümete tepki göstermesi beklenmezken kısıtlı zaman süreleri nedeniyle LDK ve AAK liderlerinin benzeri bir davranış göstermeleri de beklenebilir.

‘Tribuna’ gazetesinin kaynakları geçici bir hükümetin bütçeyi onaylayabileceğini,  Özel Mahkeme’nin kurulmasına imkan sağlayacak Anayasa reformunun geçmesiyle ilgilenebileceğini ve Brüksel anlaşması’nın uygulanmasına dair hayati önemden olan üç anlaşmanın daha sağlanması için Sırbistan ile diyalogda angaje olabileceğini belirtiyorlar.  

Yorumlar