Duyuru

Thaçi ve Mustafa Anlaştı

  /   359   /   21 Kasım 2014, Cuma

 Yazdır

  

Thaçi ve Mustafa, Kosova Demokratik Partisi-PDK ve Kosova Demokratik Birliği-LDK arasında bir koalisyonun kurulması için esasta anlaştı. 

 

 Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga bu akşam talepleri üzere PDK Başkanı Hashim Thaçi ve LDK Başkanı İsa Mustafa ile ortaklaşa görüştü. Bu görüşme Kosova kurumlarının oluşturulması çabaları çerçevesinde gerçekleşti. 

 

Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın davetiyle gerçekleşen bu görüşmede  ABD’nin Kosova Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson da hazır bulundu. 

 

İki liderin girişimiyle Cumhurbaşkanı Ofisinde gerçekleşen görüşmede, Thaçi ve Mustafa, Anayasa ve Anayasa Mahkemesi kararlarıyla uyumlu olarak Kosova kurumlarının kurulması için  esasta  Kosova Demokratik Partisi ve Kosova Demokratik Birliği arasında koalisyonun oluşmasında  anlaştılar. 


İki siyasi lider,  Anayasayla uyumlu olarak  acilen kurumların oluşması sürecinin  sonlandırılmasında kararlılıklarını belirttiler. 


Kosova kurumlarının birlik ve demokratik işlevliğinin garantileyicisi olarak Cumhurbaşkanı Jahjaga,  Kosova Anayasasıyla uyumlu olarak bu süreçte kolaylaştırıcı rolüne devam edecektir. Bu açıklama Cumhurbaşkanlığı tarafından sunulan bir bildiride yapılmaktadır.

  

Yorumlar