Duyuru

Kosova'daki görev Avusturya'ya geçti

Kosova Haberleri

  /   468   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 


Türkiye'nin geçen yıl 29 Mayıs'ta devraldığı Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesindeki Çokuluslu Güney Tugay Komutanlığı (ÇUGTK), Avusturya'ya geçti.

Tuğgeneral Uğur Tarçın görevi, Avusturyalı Tuğgeneral Robert Prader'e devretti. Törende konuşan Tuğgeneral Tarçın, "Tek Tim, Tek Görev" sloganı altında 12 ay yürüttükleri görevi sorunsuz tamamlamaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, komutasındaki birliklere teşekkür etti.
 
Bu süre içinde barış ve güvenliğin korunmasının yanı sıra, asker-sivil işbirliği açısından da çok önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tuğgeneral Tarçın, Türkiye'nin Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesine uyumlu olarak 1999 yılından bu yana Balkanlarda, Afganistan ve Lübnan'da da barış operasyonlarında yer aldığını söyledi.
 
Konuşmasının sonunda Tuğgeneral Uğur Tarçın, görevi devralan Tuğgeneral Robert Pader'e başarılar diledi.
 
Tarçın'a NATO Hizmet Madalyası'nı takdim eden KFOR Komutanı Fransız General Xavier Bout de Marnhac, Tuğgeneral Uğur Tarçın'ın görev süresi içinde Kosova'nın güneyindeki sorumluluk bölgesinde verilen çeşitli görevleri başarıyla gerçekleştirdiğini vurguladı.
 
KFOR Komutanı, Tuğgeneral Tarçın'ı Kosova'nın geleceğine şahsi katkılarından dolayı ayrıca kutladı.
 
Tuğgeneral Prader, yerel makam ve organizasyonlarla önceki yıllarda olduğu gibi işbirliğini devam ettireceğini belirtti.
 
Avusturya Savunma Bakanı Norbert Darabos'un da hazır bulunduğu devir teslim törenine uluslararası ve yerel üst düzey konuklar katıldı.
 

Törenin ardından düzenlenen resepsiyonda Türk derneklerinin folklor gösterisi ile klasik müzik eserlerinden örnekler sunuldu. 

  

Yorumlar