Duyuru

Jahjaga, Entegrasyon Alanında Avusturya’nın Yardımını Talep Etti

Kosova Haberleri

  /   275   /   28 Kasım 2014, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ülkemizde konuk bulunan Avusturya Meclis Başkan Yardımcısı Karheinz Kopf ve ülkemizde yatırım yapmak için ilgi gösteren bir grup Avusturyalı işadamını kabul etti.

Avusturya’nın sunduğu katkısını olumlu değerlendirip takdir eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, özellikle yatırım alanında olmak üzere iki ülke arasında ekonomi alanında işbirliğinin daha da derinleştirilmesi önemine vurgu yaptı. Jahjaga, dışardan yatırımları cezbetmek için Kosova’nın, iyi bir işletme ikliminin temin edilmesi çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ülkede kurumların hızlı bir şekilde kurulmasıyla iki ülke parlamentolar arası işbirliğinin tecrübe değişimiyle devam edeceği ümidini dile getirdi. Jahjaga bu vesile ile Avrupa entegrasyonları sürecinde Kosova’ya Avusturya yardımının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Diğer yandan Avusturya Meclis Yardımcısı Karheinz Kopf, Kosova’daki güncel gelişmeler özellikle de yatırım alanındaki kapasiteler ve Kosova’nın sunduğu imkanlar için ilgi gösterip tüm alanlarda Kosova’yı desteklemek için Avusturya’nın hazırlığını dile getirdi.  

Yorumlar