Duyuru

Arnavutluk medyasına Türk yatırımcı

Arnavutluk Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   523   /   06 Aralık 2014, Cumartesi

Dünya.com
 Yazdır

  

Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türk firması Kürüm Holding, ülkenin YIdon Medya Grubu'na ait "Channel One" televizyonunun yüzde 60 hissesini satın aldı

TIRAN - Arnavutluk'ta demir ve çelik başta olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Türk firması Kürüm Holding, ülkenin YIdon Medya Grubu'na ait Channel One televizyonunun yüzde 60 hissesini satın aldı.  

Başkent Tiran'daki Rogner Hoteli'nde düzenlenen törende, Kürüm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşmet Bedii Kürüm ile YIdon Medya Grubu sahibi Ylli Ndrqi anlaşma imzaladı.  

Yldon Medya Grubu sahibi Ndroqi, törenin ardından yaptığı konuşmada, Kürüm Holding ile imzalanan anlaşmadan dolayı memnun olduğunu, aralarındaki iş birliğin bu televizyon ile sınırlı olmayacağını kaydetti.  

Ndrqi, Kürüm Holding ile iş birliği yapılmasının Yldon Medya Grubu'nun daha hızlı ilerlemesine nedene olacağını ifade etti.  

Kürüm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşmet Kürüm ise firmasının bugün kadar gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarla Arnavutluk ekonomisine katkıda bulunduğunu, medya sektörüne girmesiyle birlikte ayrı bir katkıda bulunacaklarını ümit ettiğini söyledi.  

Yapılan anlaşma ile Arnavutluk medyalarına büyük yenilikler getireceklerine inandığını da anımsatan Kürüm, Yldon Medya Grubu'nun teknoloji alt yapısını modernize etmek istediklerini ifade etti.  

Channel One TV, 2011 yılında kuruldu

Arnavutluk'ta önemli medya kuruluşlarından biri olan Yldon Medya Grubu kapsamında Ora News haber kanalı, Ora News haber radyosu, Channel One TV yayın yapıyor.  

Channel One TV, 2011 yılında kuruldu ve Arnavutluk'un en önemli izlenen kanallarından biri olarak biliniyor. 

Arnavutluk'ta Kürüm International Sh.A. adıyla faaliyetlerini yürüten Kürüm Holding'in çelik ve inşaat demiri alanında üretim yapan fabrikası bulunuyor. Kürüm Holding ayrıca, hidratlı kireç ve azot-oksijen üretimi, hurda işleme, sigortacılık, metalik madencilik, hidrolik enerji üretimi ve Durres Limanı konteyner terminali işletmesi alanında da Arnavutluk'ta faaliyet gösteriyor. 

  

Yorumlar