Duyuru

AB, Sırbistan’ın Kosova’yı Tanıması İçin Sahayı Hazırlıyor

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   360   /   06 Aralık 2014, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Avrupa Birliği,  Belgrat’tan Kosova’yı tanıması için talepte bulunmak amacıyla sahayı hazırlamaktadır. Belgrat’ın “Novosti” gazetesi bu haberi bugün sayfalarına getirdi.

 

Bu gazeteye göre,  AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hann’ın Kosova sorununu çözmeden Sırbistan’ın AB üyesi olamayacağı konusunda tutumunu Sırbistan Başkanı Tomislav Nikoliç’e iletmesine rağmen,  Sırp yetkili makamları Brüksel’in Kosova devletinin tanınmasını yazılı olarak talepte bulunmasını beklememektedir.

 

Bu günlük gazeteye göre,  mevcut durum Sırbistan’ın AB ile üyelik konusunda müzakerelere ve Kosova ile ilişkilerin normalleşmesi sürecine bir belirsizlik  getirmiştir.

 

“Novosti” gazetesi, Bu gibi doğrudan mesajları Belgrat şimdiye kadar defalarca işitmiştir, ancak gerçek olan şey bu mesajlar daha düşük düzeyde yetkililerden gelirdi. Almanya parlamentocuları hiçbir zaman Sırbistan’ın Kosova ile görevlendirici bir belgeyi imzalaması gerektiğini gizlememiştir. Bu belgenin amacı ise Kosova devletinin tanınmasıdır ve tüm bunlar “ çok zor kararlar” için sahanın hazırlanması amacıyla yapılmaktadır” şeklinde yazdı. 

  

Yorumlar