Duyuru

Bulgar istihbaratının eski şefi kayboldu!

Bulgaristan

  /   1775   /   11 Aralık 2014, Perşembe

Dünya Bülteni
 Yazdır

  

Bulgaristan istihbarat teşkilatının eski başkanı Petko Sertov'dan altı gündür haber alınamıyor. Hükümet Interpol'ün de devreye girdiğini ve Sertov'u aradığını açıkladı

Bulgaristan'da casus romanlarında görünen bir ortadan yok olma hikayesi yaşanıyor. Bulgaristan’da istihbarat örgütü Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (DANS) eski Başkanı Petko Sertov, geçen hafta ortadan kayboldu. Hükümet, birçok devlet sırrını bilen Pertov'dan haber alınamadığını açıkladı.

Bulgar basınında çıkan haberlere göre 2008-2009 yıllarında DANS’ın başında olan Sertov'un, geçtiğimiz hafta, önce başkent Sofya’da bir otele yerleştiği, ardından da banka hesabından 8 bin leva (yaklaşık 4 bin euro) para çektiği belirlendi.

İki cep telefonunu evinde bırakan eski istihbarat başkanı, daha sonra kendisine ait olmayan Opel Astra marka gri renkli bir araçla ortadan kayboldu. Ortadan kaybolması üç gün gizli tutulan Sertov’un geçen cuma eşinin kayıp başvurusu üzerine polis tarafından aranmaya başlandığı söyleniyor. Yetkililer Sertov’un ülkenin güney kesiminde helikopterle arandığını kaydetti.

Sertov’un eşi, ailevi bir sorunları bulunmadığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı Sertov’un son çektiği para miktarının alışılmış yaşam tarzına göre “ilginç olduğunu”, son ayda iki kez benzer miktarlarda para çektiğini ancak bu durumunun bulunabileceği yer konusunda ipucu vermediğini söyledi. 

Bulgar hükümeti, tüm sırlarıyla ortadan kaybolan Sertov’un Interpol tarafından da arandığını bildirdi.

  

Yorumlar