Duyuru

Türkiye'deki Arnavutlar İçin 'İnternetten Arnavutça Kursu'

Arnavutluk Haberleri - Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   776   /   14 Aralık 2014, Pazar

Beyaz Gazete
 Yazdır

  Kosova Diaspora Bakanlığına bağlı İstanbul Kosova Kültür Merkezi, bu ilde açtığı Arnavutça kursunu Bursa, Sakarya ve İzmir'de de gerçekleştirecek. Merkez, diğer illerde yaşayan Arnavutlara ise ana dilini internetten öğrenme imkanı sağlamaya başladı.

Merkezin müdürü Kamil Bitiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet sitesine 8 ders görüntüsü yüklediklerini, belli aralıklarla yeni dersler koyacaklarını söyledi.



Bakanlığın, yurt dışında yaşayan Arnavutlara ulaşmak için geliştirdiği politika çerçevesinde kültür merkezleri açmaya başladığını belirten Bitiş, ilk merkezin 23 Şubat 2013'te İstanbul'da faaliyete geçirildiğini anlattı.
İstanbul'daki merkezde Arnavutça kursu açtıklarını, Bursa, Sakarya ve İzmir ve Bursa'da da bunu yapmak için girişimlerinin sürdüğünü vurgulayan Bitiş, "Türkiye'de Arnavutların yoğun yaşadığı her bölgeye kurs açamayacağımız için teknolojinin imkanlarından yararlanıyoruz. İnternet sitemiz yeni açıldı. Bu siteden Arnavutça öğrenmek isteyenlerin sayısı azımsanmayacak düzeyde" dedi.



Sitenin bilinirliğinin henüz istenilen düzeyde olmadığını dile getiren Bitiş, yakın gelecekte bu ortama girişlerin daha fazla olacağına inandıklarını bildirdi.
Türkiye'deki Arnavutların, kültür dernekleriyle iyi ilişkiler içinde olduğuna değinen Bitiş, şöyle konuştu:
"İstanbul'daki merkezimizde Arnavutça kursu veriyoruz. İstanbul'un potansiyeline baktığımızda katılım yeterli gelmiyor. Kursa gelenlerin 10 katı gelse yeterli görmez, daha fazla kişinin gelmesini isteriz. Başka şehirlerden de kurs talepleri geliyor ancak her yerde bunu yapamayacağımız için internet sitesini kurduk. Arnavutça kurslarının yanı sıra Türkiye'deki Arnavut ailelere Türkçe dersleri veriyoruz.Arnavutluk ve Kosova başkonsolosluklarında çalışanlara da Türkçe kursları veriyoruz. Tanıtım çalışmaları ve geziler de düzenliyoruz."

  

Yorumlar