Duyuru

Arnavutluk askerleri "Türk" uçağı ile Afganistan’a gitti

Arnavutluk Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   628   /   17 Aralık 2014, Çarşamba

Haber 7
 Yazdır

  

ISAF bünyesinde görev yapan 30 Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri mensubu, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri uçakla Afganistan’a hareket etti

Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri mensubu 30 asker, Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nde (ISAF) görev yapmak üzere Afganistan'a hareket etti.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla başkent Tiran’daki Rahibe Teresa Havalimanı’ndan Afganistan’a hareket eden askerler için tören düzenlendi. Törene, Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodheli, Genelkurmay Başkanı Jeronim Baze, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve diğer yetkililer katıldı.

Savunma Bakanı Kodheli törendeki konuşmasında, Afganistan Silahlı Kuvvetleri’nden askerlerin 2002 yılında bu yanan Afganistan’da görev yaptıklarını hatırlatarak, ülkedeki istikrar ve güvenlik çalışmalarına destek olmak amacıyla Afganistan’a yeni bir birlik gönderdiklerini söyledi.

Arnavutluk askerlerinin Afganistan’ın yanı sıra Irak, Bosna Hersek ve Çad gibi ülkelerde de görev aldığını kaydeden Kodheli, “Sizinle her zaman gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Kodheli, desteklerinden dolayı Türkiye hükümetine ve silahlı kuvvetlerine teşekkür etti.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar da Türkiye’nin Balkanlar’ın güvenlik ve istikrarına büyük önem veren bir ülke olduğunu belirterek, “Bu çerçevede ülkemiz, bölgedeki güvenlik ve istikrarın muhafazası için Arnavutluk’u kilit ülke olarak nitelendirmektedir. Arnavutluk’un bölgede oynadığı yapıcı rol, sadece bölgesel istikrara değil, aynı zamanda küresel barışa da katkı sağlamaktadır” diye konuştu.

Türkiye’nin, Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ne NATO standartlarında modernizasyon faaliyetlerinde desteklediğini ve Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri’ne ihtiyaç duyduğu her alanda katkı sağlama yönünde kararlı davrandığını söyleyen Bayraktar, Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerin Arnavutluk’taki görevlerini başarıyla yerine getireceklerine inandığını ifade etti.

Afganistan'daki Türk taburunda görev yapan Arnavutluk askerleri, önce Türkiye'ye oradan Afganistan'a gidecek.

Türkiye, daha önce de Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ne askerlerin eğitimi ve lojistik destekte bulunmuştu.

  

Yorumlar