Duyuru

Hükümet, AB-nin İOA-nın İmzalanması Çağrısını Memnuniyetle Karşılamaktadır

Kosova Haberleri

  /   414   /   17 Aralık 2014, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Hükümet, Konseyin Güney-Doğu Avrupa’da İşbirliği Süreci’ne Kosova’nın dahil olmasını iyi karşıladığından dolayı memnuniyetini ifade etmektedir.

Konuyla ilgili medyaya yayımlanan açıklamada Hükümet’in ileriye doğru atılacak çok önemli bir adım olarak İstikrar Ortaklık Anlaşması’nın imkanlar dahilinde en kısa zamanda imzalanmasına dair teklifte bulunması için Avrupa Birliği’nin Genel Konular Konseyi’nin çağrısını memnuniyetle karşıladığı belirtiliyor.

“Vizeler muafiyetinin şimdiye kadarki sürecinde kaydedilen ilerlemeleri Konsey’in memnuniyetle karşılamasından cesaretlenmiş bulunuyoruz. Kosova Vizeler Muafiyeti diyalogunun tüm talepleriyle meşgul olmaya başlamış ve bunun nihai sonuca ulaştığından dolayı çabalarını iki kat daha artıracaktır. Bu sürecin tamamlanması, Kosova vatandaşlarına en nihayet  AB ülkelerine vizesiz seyahat etmek için komşularına en kısa zamanda dahil olma imkanını yaratacaktır. Kosova vizeler muafiyetinden sonra da yasadışı göç tehlikesini azaltmaya çaba harcayacaktır. Bu doğrultuda bölgesel işbirliği kilitsel önemdendir.” denilen Hükümet’in açıklamasında,  Kosova’nın Güney-Doğu Avrupa İşbirliği Sürecine dahil olmasını Konseyin memnuniyetle karşılamasından Hükümet’in de memnuniyet duyduğu ifade ediliyor.

“Bu kapsamda Kosova, bölgesel işbirliğine dair tüm girişimler ve forumlara Kosova’nın dahil olmasına ait AB-nin desteğini takdir etmektedir.”  diye belirtilen Hükümet’in açıklamasında, Özel Soruşturma Görev Gücü’nün talepleri esasınca Özel Mahkeme’nin kurulması şartlarının temin edilmesi için geri kalan adımları Kosova Cumhuriyeti kurumlarının atacağı ifade ediliyor.  

Yorumlar