Duyuru

Kosova-Türkiye Ekonomi İşbirliği Değerlendirildi

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   471   /   28 Aralık 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Ekonomi Kalkınma Bakanı Blerand Stavileci dün makamında Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’ı kabul etti. Bu vesileye ülkede son ekonomik gelişmeler ele alındı. 


Bakan Stavileci, önümüzdeki dönemde diğer sektörlere kıyasla ülkenin ekonomik kalkınmasının belirleyici sektörü olan enerji sektörünün odak noktası olacağını iddia etti.  


Büyükelçi Songül Ozan da Bakan Stavileci’ye bu göreve atanması dolaysıyla tebriklerini ileterek,  kendisi ve Türkiye devletinin Kosova ekonomisinin güçlenmesi için desteğini ifade etti ve ekonomi konuların ele alınmasının vatandaşların günlük yaşamına yansıyacağını söyledi. 


Bakan Stavileci ve Büyükelçi Ozan Kosova ve Türkiye arasında şimdiye kadarki işbirliğini de değerlendirerek,  iki ülke arasında ekonomi ilişkilerin bundan sonra da ilerletilmesi gereğini vurguladılar. 


Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan dün  Kosova hükümeti yeni kabinesinde yer alan bakanlardan Sanayi ve Ticaret Bakanı Hikmete Bajrami ve Avrupa ile Bütünleşme Bakanı Bekim Çollaku’ya  da birer nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

  

Yorumlar