Duyuru

Vatandaşların Gidişlerini Azaltmaya Çalışacağız

Kosova Haberleri

  /   311   /   28 Aralık 2014, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, vatandaşların bu tür hareketleriyle diğer ülkelerinin de karşılaştıklarını ifade etti. Bu hareketleri tamamıyla durduramayacaklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, bu hareketlerin imkanlar dahilinde asgariye düşürülmesi için çalışacaklarını söyledi.

Gittikleri ülkelerde Kosovalıların sığınma taleplerinin kabul edilmediğini söyleyen Thaçi, bu nedenle diğer ülkelerin kamplarında değil Kosova’da yaşamın sürdürülmesinin daha iyi olduğunu ifade etti.

“Bu durumun atlatılması için çaba harcayacağız. İnsanların hareketlerinin tamamen durulması zordur iyi ama biz bunların azaltılması yönünde yoğun bir şekilde çalışacağız. Daha iyi günler gelecek ve bundan daha iyi hiçbir zaman değildi” dedi Thaçi.

Bu olgunun Kosova’nın AB entegrasyonlarını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan Thaçi, Kosova’nın yükümlülüklerini yerine getirmediği suçlamasına hiçbir argümanın olmayacağını belirtti.

 “Suç Kosova’da değildir, Brüksel’de karar alınmadığından dolayı suç siyasettedir” diyen Bakan Thaçi, hatta bu yönde olumlu bir gelişme olageleceğini duyurdu.
                                        
 “Gireceğimiz bu yılın buzların kırılması yılını oluşturması ve ülkemizi tanımayan beş AB ülkesinin tanımaları başlaması için maksimal çaba harcayacağız dedi diğerleri arasında Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi.  

Yorumlar