Duyuru

Türkiye'den Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ne otobüs yardımı

Arnavutluk Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   474   /   31 Aralık 2014, Çarşamba

Haber 7
 Yazdır

  

İki ülke arasındaki Mali ve Askeri İşbirliği Anlaşması kapsamında, Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ne 10 otobüs hibe edildi

Türkiye ile Arnavutluk arasındaki Mali ve Askeri İşbirliği Anlaşması kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ne 10 otobüs hibe edildi.

Savunma Bakanlığı'nda yapılan törene, Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodheli, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, askeri ve diğer yetkililer katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin askeri yetkilileri arasında sıkı bir iş birliğinin bulunduğuna dikkati çekerek, bu iş birliğinin sadece iki taraflı değil, NATO çerçevesinde de gelişen bir iş birliği olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Arnavutluk'u Balkanlar'daki en önemli ülkelerden biri olarak nitelendirdiğini belirten Bayraktar, Arnavutluk'un bölgenin istikrarı açısından son derece önemli bir ülke olduğunu ve bu nedenle Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonunun, iki ülke arasındaki ilişkiler noktasında önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Bayraktar, bir aylık süre içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hediyesi olan başka donanım malzemelerinin de teslim edilmesinin öngörüldüğünü ifade ederek, bugünkü hibenin, iki ülke arasındaki anlaşmalar kapsamında 2015 yılı boyunca sürecek geniş bir araç paketinin ilk ayağı olduğuna dikkati çekti.

Savunma Bakanı Mimi Kodheli de Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonu için Türk yetkililerin verdiği daimi desteğe teşekkür ederek, Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ndeki eksikliklerin tespiti noktasında, Arnavutluk Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ile iş birliği içinde olduklarını sözlerine ekledi.

  

Yorumlar