Duyuru

Yanan feribottan kötü haber

Arnavutluk Haberleri - Dünyadan Haberler - Türkiye Haberleri

  /   615   /   02 Ocak 2015, Cuma

Posta
 Yazdır

  

Yunanistan’ın Patra Limanı’ndan İtalya’ya gitmek üzere yola çıkan İtalyan bandıralı Norman Atlantic adlı feribotta geçen pazar günü  Korfu Adası açıklarında yangın çıkmıştı. Gemide 54’ü Türk 422 yolcu ve 56 mürettebat vardı.

Anadolu Ajansı’nın şu ana kadar diplomatik kaynaklara dayandırarak geçtiği haberlerde, 422 yolcu ve 56 mürettebatıyla İtalya’ya giden feribottaki 54 Türk’ün tamamının kurtarıldığı belirtiliyordu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da olayda hayatını kaybeden Türk vatandaşı bulunmadığını söylemişti.

Yunan makamları da dün İtalyan makamlarından aldıkları bilgilere dayanarak, Atina’daki TC Büyükelçiliği’ne yolcu listesindeki 54 Türk vatandaşının da sağ salim kurtarıldıklarını bildirmişti.

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, İtalyan kurtarma ekipleri 1964 doğumlu Hafife Savaş’ın denizde cesedini buldu.

Savaş’ın yangın çıktığında kurtulmak umuduyla denize atladığı tahmin ediliyor. Hafife Savaş’ın naaşı Barimorgunda bulunuyor.

Savaş’ın vefatıyla birlikte kazada ölenlerin sayısı 11’e yükseldi. Yolcu listesindeki yaklaşık 40 kişi ise halenkayıp.

Yanan gemiyi kıyıya çekme çalışmalarında dün de iki kişi hayatını kaybetmişti. Arnavutluk açıklarındaki çalışmalara katılan iki Arnavut denizci, enkazı tekneleriyle çekmek için bağlanan halatların koparak kendilerine çarpması sonucu ölmüştü.

Kazayla ilgili bilgi veren Bari Başsavcısı Giuseppe Volpe ise feribottaki kişi sayısının 478 değil 499 olduğunu söylemişti.

  

Yorumlar