Duyuru

Letonya, Kosova-Sırbistan İlişkilerinin Normalleşmesini İstiyor

Dünyadan Haberler - Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   482   /   05 Ocak 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Sırbistan’ın AB’ne üyeliği için müzakerelerin başlaması ilk hedef olacaktır,  fakat bu yönde başarı ve hızlı ilerleme Sırbistan’a bağlı olacaktır. Bu açıklamayı Avrupa Birliği dönem başkanlığıyla üstlenen AB Bakanlar Kurulu başkanı ve Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkeviçs yaptı.


Belgrat’ın “Veçernje Novosti” gazetesine demeç veren Rinkeviçs, Kosova ile diyalogun devam etmesinin çok önemli olduğu eylemsel planın gerçekleşmesinin ilerlemenin ana hedefi olduğunu değerlendirdi.


Edgars Rinkeviçs “Letonya, 2013 yılının Nisan ayında Brüksel Anlaşmasıyla uzlaşıldığı gibi Sırbistan ve Kosova’nın tüm düzeylerde ilişkilerin normalleşmesinde çalışmalarını devam etmelerini bekliyor. Üst düzeyde diyalog, varılan anlaşmaların uygulanmasının hızlandırılması için en kısa zamanda devam etmesi gerekir” şeklinde konuştu.


Letonya Dışişleri Bakanı, diyalog amacında herhangi bir değişikliğin olmayacağını ve sürecin  müzakere çerçevesinde öngörüldüğü gibi Sırbistan-Kosova ilişkilerinde kapsamlı normalleşmeyi sağlaması gerektiğini vurguladı. 

  

Yorumlar