Duyuru

Yasa Dışı Göçün Meclis’te Görüşülmesi için Beş İmzaya Daha İhtiyaç Var

Kosova Haberleri

  /   377   /   09 Ocak 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova vatandaşlarının kitlevi bir şekilde ülkeyi terk etmesinin görüşülmesi için Meclis’in olağanüstü toplanabilmesi için gereken 40 imzadan, genelde muhalefet milletvekillerinden olmak üzere, 35-i toplandı. Olağanüstü oturumun düzenlenmesi için 5 imzaya daha ihtiyaç var.

Konuyla ilgili RTK-ya açıklamalarda bulunan Kosova Geleceği için İttifak-AAK Milletvekili Donika Kadaj-Bujupi, toplanan imzalar arasında koalisyon milletvekilleri imzalarının da bulunduğunu ve bu konunun sadece bir partinin sorunu değil ülke çıkarından olduğunu söyledi.

Kadaj-Bujupi’ye göre, Kosova’ya vatandaşların refahıyla ilgili olan yeni iş yerlerinin açılmasını öngören ulusal bir strateji gereklidir. 

Ülkeyi terk etmemeleri için vatandaşlara çağrıda bulunan milletvekili Donika  Kadaj-Bujupi, bu safhada batıda herhangi bir perspektifin görülmediği için vatandaşlardan ülkede değişimler kaydetmek için yardımcı olmalarını talep etti.

Ülkenin birçok zorluklarla karşılaştığını belirten Kadaj-Bujupi, tatilin Meclis yönetmeliğince öngörülmesine rağmen milletvekillerin 20 Ocak’a kadar değil, önümüzdeki hafta Meclis sıralarına dönmelerini de istedi.  

Yorumlar