Duyuru

22 Gün Mesai - Yedi Ay Maaş

Kosova Haberleri

  /   431   /   11 Ocak 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  8 Aralık’tan 22 Aralık’a kadar sadece 22 gün mesai yapan milletvekilleri, çalışmadıkları 7 ay için maaş aldılar. Bunlar Kosova Meclisi milletvekilleridir.

Altı ayı aşan kurumsal krizin hüküm sürdüğü dönemde bir şey yapmamalarına rağmen milletvekilleri yıl sonu tatillerine de devam ettiler. 

 Meclis’in kurulduğu 8 Aralık’tan Bütçe’nin onaylandığı 30 Aralık’a kadar mesai yapan 120 milletvekili, mazbatalarını aldıktan sonra 1.500 Avro’nun üzerinde olan maaşlarını da sıralı bir şekilde ceplerine indirdi. O günden itibaren milletvekilleri hiçbir türlü angajmanları olmamalarına rağmen kabul edilmesi acil olarak talep edilen yabancı savaşlara katılmanın engellenmesi, Kosova Silahlı Kuvvetleri Yasası ve Özel Mahkeme Yasası dahil çok sayıda yasayı onaylamayarak Haziran seçimlerinin kurumsal ablukası nedeniyle çalışma planını hiçbir şekilde gerçekleştirmedi.

Meclis’in çalışmalarını denetleyen Kosova Demokratik Enstitüsü’nden Driton Selmanaj tatil tarihinin Anayasa ile düzenlenmesine rağmen altı ay çalışmayan milletvekillerin daha anlayışlı olmaları ve bu tür durumda farklı bir yaklaşım göstermelerinin gerektiği görüşünü savundu.  

Yorumlar