Duyuru

Bakan Yardımcılarının Atanmaları, Problematik Konu

Kosova Haberleri

  /   388   /   11 Ocak 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Bakan yardımcıları için yüzlerce adayın olduğu bildiriliyor. Analistler profesyonel açıdan değil, parti liderlerine ve partilere sadakatle hizmet ettiklerinden dolayı koalisyon partilerinin bakan yardımcılarını seçmekte sorunlarla karşılaştıklarını belirtiyorlar.

Bakanlıklar sayısının kabarıklığı nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Isa Mustafa’nın yönetimindeki Hükümet, bu yüzden bakan yardımcılarını halen atamamış oldu. İster LDK-da ister de PDK-da olsun bakan yardımcılarının atanması konusu henüz konuşulmadığı belirtiliyor.

LDK bu konuyu Cuma günü Yönetim Kurulu toplantısında da gündeme almadı. LDK lideri ve aynı zamanda Başbakan da olan Isa Mustafa, bakan yardımcıları konusunun  önümüzdeki hafta görüşüleceğini söyledi.

 Bu konuda konuşmayı istemeyen PDK Genel Sekreteri Basri Musmurati, sadece PDK-da bu konunun halen görüşülmediğini kısaca bildirdi.

Medya tarafından açıklandığına göre koalisyon partileri şubelerinden yüzlerce aday bakan yardımcılığı görevi için teklif ediliyor. 

Siyasi analist Imer Mushkolaj bu kadar kabarık sayıda adayların gösterilmesinin,  bakan yardımcıların atanmamasının sebebini teşkil ettiğini ve bu nedenle tercihlerin yapılmasında partilerin de zorluklarla karşılaştıklarını belirtiyor.

21 bakana sahip olan Isa Mustafa’nın hükümeti, muhalefet ve analistler tarafından çok eleştiriliyor.  Özellikle biri PDK diğeri de LDK sıralarından olmak üzere her bir bakanlıkta iki bakan yardımcısının ve bazı bakanlıklarda topluluklar temsilcilerinin de yer almaları nedeniyle, bakan yardımcılar sayısının  üç olacağının bildirilmesi bu eleştirilerin daha sert olmasına neden oldu.  

Yorumlar