Duyuru

Bitmeyen Soykırım!

Bosna Haberleri

  /   481   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 

Toplu mezardan çıkarılıp kimlikleri teşhis edilen 41 Boşnak Müslüman, tekrar toprağa verildi.
Sırpların, Avrupa'nın gözü önünde Boşnak Müslümanlara karşı yürüttüğü soykırımın acısı geçtiğimiz günlerde tekrar yaşandı. Bosna'nın doğusunda toplanan binlerce Müslüman, toplu mezardan çıkarılıp kimlikleri belirlenen 41 soydaşını gözyaşları içinde tekrar toprağa verdi. Toprağa verilen Boşnak'lar arasında 4'ü anneleri yanında katledilen 9 çocuk da yer alıyor.
1992 Mayıs'ında Doğu Bosna'yı işgal eden Sırp caniler, 800 Müslüman'ı esir almışlardı. Bunlardan 603'ünün katledildiği düşünülüyor. Şu ana kadar toplum mezarlardan 120 Boşnak şehidin naşına ulaşılabildi.
18 aylık bebeği elinde biberonla katlettiler
Katledilenler arasındaki en yaşlı Boşnak 86 yaşında. En genç şehit ise, annesinin yanında elinde biberonla ve kardeşiyle bulunan 18 aylık Nedzade İbrahimoviç. Nedzade'nin amcası Mujo Muharremoviç, tüm ailesinin yok edildiğini ve katilin Sırp komşuları olduğunu söyledi.
14 yıldır babasını arayan Emina Civic, şöyle konuştu: “Onu sen son gördüğümde kapıdaydı ve bana geri geleceğini söyledi. Şimdi sonunda geldi. Affedebilirim belki ama asla unutamam!”

Sırplar, Bosna'da 10 binlerce Müslüman Boşnak'ın ölümünden ve milyonlarcasının da evlerinden edilmesinden sorumlu. 

  

Yorumlar