Duyuru

Yakova’da Düzenlenen Protestolar Sakin Geçti

Kosova Haberleri

  /   368   /   19 Ocak 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Annelerin Çağırısı (Thirrjet e Nënave) ve Kendi Kararını Al (Vetvendosja) tarafından sırasıyla ikinci kez düzenlenen protesto sona erdi.


Yakova’da bugün Dönüş ve Topluluklar Bakanı Aleksandar Jablanoviç’in açıklamalarını protesto etmek amacıya düzenlenen protestolara Yakova ve çevresinden 10 000’in üzerinde katılımın olduğu tahmin ediliyor.

 

Protostocualr karşısında kunuşma yapan Annelerin Çağırısı Dernek Başkanı Nysrete Kumnova, Başbakan İsa Mustafa’dan Jablanoviç’in hemen istifa etmesini ve açıklamalarından ötürü af dilemesi gerektiğini, aksi takdirde kendisinin de istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

 

Vetvendosje Yakova Koordiantoru Driton Çaushi,  yaptığı açıklamasında Aleksandar Jablanoviç’in açıklamalarına karşın susukun ve tarafsız kalan İsa Mustafa ile birlikte eski Başbakan Hashim Thaci’nin da sorumlu olduklarını hatırlatıp, protestoların devam edip Priştine’ye taşınacağını açıkladı.

 

Protestolarda halkın yanıda yürüyen AAK ve Vetvendosje taraftarları ve milltevekillerinin de oldukarı gözelemlendi. (zeri)

  

Yorumlar