Duyuru

Kamu Şirketler Kanun Tasllağı Prensip Üzere Onandı‏

Kosova Haberleri

  /   402   /   20 Ocak 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Toplantı salonunda hazır bulunan 72 milletvekilinin 64 kabul,  4 ret ve iki çekimser oyu ile Meclis, Kamu Şirketler Kanun Tasarısı’nda Değişiklikler ve Ekler Taslağını prensip üzere onayladı.
 
 
________________________________________
 
Kamu Şirketler Yasa Tasarısı İlk Okunuşta Onandı


Muhalefet milletvekillerinin toplantıda olmayışlarından dolayı  Kosova Meclisi (76 evet, 2 hayır ve 1 çekimser) ilk okunuşta Kamu Şirketler Kanun Tasarısı’nda Değişiklikler ve Ekler Taslağını onadı.

------------------------------------------------------------------

Kamu Şirketler Kanun Tasarısı görüşüldüğü Meclis oturumunda muhalefet toplantıyı terk ederken Başbakan Isa Mustafa, kanun tasarısının onaylanması gerekçelerini açıkladı.

Konuyla ilgili konuşan Başbakan Isa Mustafa, kamu şirketler kanundaki değişikliklerin yapılması teklifinin  Trepçe’nin tasfiyesinin  engellenmesi amacını taşıdığını söyledi.

 “Değişikliklerin amacı, Trepçe’nin işlevselliğini normal sürdürmesi yanısıra özel bir kanunla Trepçe’nin çalışmalarına dair stratejinin de hazırlanmasıdır. Bu kanunla bu şirketin tasfiyesiyle ilgili kararın engellenmesini mümkün kıldık.” dedi diğerleri arasında Başbakan Mustafa.

  

Yorumlar