Duyuru

Vetvendosje Lideri Kurti’nin İstifa Açıklaması

Kosova Haberleri

  /   335   /   21 Ocak 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Vetvendosje Hareketinin şimdiye kadarki lideri Albin Kurti,  bu Hareket başkanı görevinden istifa etmesi sebeplerini Vetvendosje aktivistlerive vatandaşlara gönderdiği bir mektupla açıkladı. 

 

Devamda,  Kurti’nin mektubunu sunuyoruz:


Değerli Vatandaşlar;


Siyasi olduğu gibi kurumsal, aynı zamanda ekonomi ve toplumsal açıdan  Kosova, yedi yıl önce bağımsızlığın ilan edilmesinden daha zor bir durumda bulunmuş değildir. Sırp Listesi aracılığıyla Belgrat tarafından şartlandırılan  koalisyon hükümeti Kosova’yı yoksulluk, işsizlik ve yolsuzluğun mevcut olduğu Sırbistan’ın  vasal bir devletine geriye götürmektedir. Buna Kosova’dan kaçmak için Avrupa’ya Sırbistan yoluyla geçmek isteyen  gençler, yaşlılar, kadın, erkek ve çocukların göçü de dahil edilirse o zamanda bizim gerçeğimizdeki kötülüğün en karanlık hayalleri bile aştığını anlıyoruz. 


Diğer yandan VETVENDOSJE, Hareketimizin onuncu yılının kaydedilmesi eşiğinde bulunduğumuz bu dönemde halk tarafından gördüğü sempati  hayran bırakmaktadır. İyi ama halkın bu desteği üyeler ve aktivistlerle geniş bir ağın oluşturduğu güçlü bir strüktürle örgütün karşılığını alamıyor. Bunun  neticesi olarak  bizim  tutumlarımız ve etkinliklerimiz vatandaşlar arasında onların somut angajeliği ve etkinliğiyle uyum sağlayamıyor. Bugün bize yeni fikir ve program değil,   arzuları irade, itirazları eleştiri, öfkeyi eylem yapacak yeni bir örgüte ihtiyacımız var. 


Kosova’da halksız çözüm olamaz ve halk televizyon karşısında seyirci değil, meydanda vatandaşlardır. Halk toplum olarak sınıflara ayrılmıştır  ve biz orta sınıfın desteğine sahibiz. Nihai amacımız yoksullardan, eğitim öğretim görme imkanı olmayanlardan  ve hayata kalma mücadelesi verenlerden destek almamızıdır. Yürürlükte olan rejim yoksullar ayaklanmadan düşmez. Yoksullar kurumlarda temsil edilmiyor. Kurumlar yoksullara çok az hassasiyet gösteriyor. 


Dolaysıyla biz iktidarı bir iştafet olarak almamalıyız, aksine yeni bir iktidarı oluşturmalıyız. 


11 Ocak 2015 tarihinde yapılan Vetevendosje Hareketinin Genel Kurulu toplantısında merkezlerimizde yeniden yapılanmaya bir yıl daha devam etme kararını aldık. Aynı zamanda benim tabana döneceğim çünkü orada daha fazla bana ihtiyacın olduğunu söyledik. Örgütümüz için bundan önemlisi yok. İyi ama bunun mümkün olması için  bir dönem daha başkan olmamın gerekmediğini değerlendirdim. Tabanda la aynı zamanda Vetvendosje’ye başkanlık yapmakla hedeflediğimiz başarıya ulaşamayız. Bu örgütlemenin üst düzeye çıkarılması için  yukarıdaki yönetimde aşağıya inip tabanda çalışmam gerekir. 


Bu karar olağanüstüdür. Çünkü  bende VETËVENDOSJE gibi olağanüstü bir Harekete aidim. Ben hiçbir zaman sıralı başkan değildim ve şimdi de  sıralı başkan olamam”. 

  

Yorumlar