Duyuru

Jahjaga, Sükunet ve Düzenin Sağlanması Çağırısında Bulundu

Kosova Haberleri

  /   319   /   28 Ocak 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Priştine caddelerinde kaos ve şiddet sahnelerinin kesinlikle kabul edilmez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Atifet Jahjaga’nın açıklaması şöyle: 
\"Sükunet ve başkentin cadde ile meydanlarında kamu düzenin yeniden tesis edilmesi ve bunun yansıtılması için çağrıda bulunuyorum. Priştine caddelerinde kalan protestoculara da sakin bir şekilde dağılmalarını ve Kosova Polisi ile çatışmalarını sürdürmemeleri için çağırıda bulunuyorum. Çünkü Kosova Polisi, kamu düzeni ve yasaların korunması yanısıra ülkenin her bir vatandaşının güvenliğinden de sorumludur.  
İktidar ve muhalefet dahil ülkedeki tüm siyasi yöneticiler aralarındaki diyalogu yeniden başlatsınlar ve sokakta bu şiddet sürecini kestirip açık sorunların çözümüne dair ortak bir dil bulsunlar. Aynıca ülkedeki tüm siyasi liderler yanı sıra tüm siyasi yelpazeden de genç ülkemize ağır zarar veren şiddet olaylarından uzak durmalarını istiyorum.
Bugünkü protestolarda protestocular tarafından Kosova Polisi ve kamu ile özel mülkiyete yönelik şiddetin kabul edilmez olduğunu belirtiyorum. Protesto yadsınamaz bir haktır ve Anayasa ile garanti edilmiştir, ancak bu hak sorumlulukla gelmektedir ve Priştine meydanlarındaki bugünkü şiddet, düzen ve yasallığa zarar vermektedir ve vatandaşların güvenliğini ciddi bir şekilde ihlal etmektedir.
Bu türdeki durumların üstesinden gelinmesi için kurumsal çözümler ve diyalog dili iyi bir tarzı teşkil eder ve durumun olası gerginliğini beraberce önlemeliyiz.\"  

Yorumlar