Duyuru

Jahjaga, Bulgaristan Başkanı Plevneliev ile Görüştü

Kosova Haberleri

  /   312   /   03 Şubat 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Hayatını kaybeden demokratik Bulgaristan’ın ilk Cumhurbaşkanı Zhelo Zhelev’in gömme merasimine katılmak için Bulgaristan’a giden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından kabul edildi. Bu vesile ile Jahjaga, Kosova halkı ve kurumlarının en derin taziyelerini Plevneliev’e  iletti.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ayrıca Bulgaristan eski Başkanı Zhelo Zhelev’in ölümünün yalnız Bulgaristan için değil tüm demokratik dünya için de bir kayıp olduğunu belirtti.

Gerçekleşen bu görüşmede ayrıca özellikle ekonomi ve yatırımlar olmak üzere iki ülke arasında işbirliğinin genişletilmesi imkanları ele alındı. Bölgede güncel gelişmelere de değinen taraflar, bölgede güncel gelişmeler ve tüm alanlarda ilişkilerin sürdürülmesi olanakları üzerinde durdular.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev eski Başkan Zhelo Zhelev’in gömme merasiminin, bölgenin değiştiği mesajı verdiğini ve bunun entegrasyon sürecinin göstergesini teşkil ettiğini söyledi. Bulgaristan’ın demokratik süreçler ve Avro-Atlantik entegrasyonları konusunda Kosova’nın yanında kalmayı sürdüreceğini açıklayan Plevneliev, bu fırsatla birkaç ay içerisinde Kosova’yı ziyaret etme davetini memnuniyetle kabul etti.  

Yorumlar