Duyuru

Thaçi Bugün ABD-de Yoğun Temaslarda Bulunacaktır‏

Kosova Haberleri

  /   329   /   03 Şubat 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Sabah Duaları törenine katılmak için ABD-de bulunan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, bugün resmi temaslarına başlayacaktır.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi Washington ziyareti çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanlığı, Pentagon, Ulusal Güvenlik Konseyi, Kongre ve STK-lar temsilcileri yanısıra ABD-nin değişik alanlarından ileri gelenleriyle de temaslarda bulunacaktır. 

Dışişleri Bakanı Thaçi aynıca “John Hopkins”  Uluslararası İlerletilmiş Etütler Okulu’nda bir konferans verdikten sonra New York’a geçerek burada BMÖ Güvenlik Konseyi’nin oturumuna katılacaktır.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi bundan başka ABD Başkanı Barack Obama ile beraber Sabah Duaları’na katılıp Kongre ve Senato yöneticileri dahil dünyanın değişik ülkelerinden meslektaşları ve ABD-nin ünlü işadamlarıyla temaslarda bulunacaktır.

Dışişleri Bakanı Thaçi bundan başka Avrupa ve Avrasya Konularından Sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile bir araya gelecektir. Bu görüşmede ikili ilişkiler, Kosova’nın Avro-Atlantik Entegrasyonu konusunda işbirliği ve aşırıcılık ile terörle mücadele konuları ele alınacaktır.  

Yorumlar