Duyuru

Başbakan Mustafa’dan Kosova’yı Terk Edenlere Çağrı

Kosova Haberleri

  /   352   /   04 Şubat 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Başbakanı İsa Mustafa Rahuça’ya gerçekleştirdiği bir ziyaretinde Kosova Hükümetinin vatandaşların yasa dışı göçünün durdurulması için stratejisi olduğunu belirtti. Hükümet Başkanına göre,   Kosova’dan daha iyi yer yok ve ülkeyi terk edenlerin hepsi tekrar dönecektir.


 “ Yeni iş yerlerinin açılması, yabancı yatırımların sağlanması, istihdam için şartları yaratacak küçük ve orta ölçekli işletmelerin teşvik edilmesi için ekonominin tüm kesimlerinde çalışmaktayız.  Eğitim,  sağlık alanlarında da strüktürel reformlar yapılacak ve bu alanlarda diğer ülkelerde olduğu gibi öğrencilere kendi iş yerlerini kurmalarına imkanı sağlayacak çok daha iyi bir eğitim olacak” şeklinde konuşan Başbakan Mustafa, Hükümetin Şubat ayının ikinci yarısından başlayacak bir stratejisi olduğunu bildirdi.


Başbakan Mustafa,  vatandaşların sorunlarının otogarlarda çözülemeyeceğini belirterek, bu vesileyle Kosova’yı terk etmemeleri için yakınlarının insanlara etkide bulunmalarına çağrı yaptı.


Hükümet Başkanı İsa Mustafa, “Sorunlar otogarlarda çözülmez, sorunların evlerimizde, ekonomimizde, işletmelerimizde çözülmesi gerekir, çünkü insanlar otogara gelince artık müdahale etmek için çok geçtir. Bu sebepten hepimizin ailede, okullarda ve toplumda insanların Kosova’yı terk etmemelerine etkide bulunmamıza çağrı yapıyorum, çünkü hepsi tekrar buraya dönecek. Gittikleri yerlerden Kosova çok daha iyidir” şeklinde konuştu. 

  

Yorumlar