Duyuru

Jahjaga, Podujeva Halkından Kosova’yı Terk Etmemelerini İstedi

Kosova Haberleri

  /   391   /   11 Şubat 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga Kosova belediyelerine gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında bugün Podujeva’da belediye yetkilisi ve vatandaşlarla görüştü.  Vatandaşların yasa dışı göçünün engellenmesi amacıyla gerçekleştirdiği bu ziyaretinde de Cumhurbaşkanı Jahjaga,  ülkeden kaçmanın hiçbir soruna çözüm olmadığı mesajını verdi.


Jahjaga ilk önce Podujeva Belediye Başkanı Agim Veliu ile görüştü ve vatandaşların yasa dışı göçüne etkisi olan bu belediyede genel durumdan bilgilendirildi.


Podujebva Başkanı Veliu,  son bir haftada bu belediyeden göç edenler sayısında bir düşüşün gözlendiğini, aynı zamanda dönenlerin de olduğunu söyledi.


Podujeva Belediye Başkanı ile görüşmesinden sonra Jahjaga  bu kentin çok sayıda vatandaşlarıyla da bir araya gelip onların sorunlarını dinledi. 


Jahjaga,  ülke kurumlarının şimdiki durumun düzelmesi ve vatandaşların refahı için  somut tedbirler  alacağını vaat etti.


Vatandaşlar ile görüşmesinde Cumhurbaşkanı Jahjaga,  kaçış yolunun, ülkeyi terk etmenin sorunlara çözüm olmadığını belirtti. Jahjaga,  vatandaşların sorunları olduğunu anladığını, ancak devletin imarının kolay bir yol olmadığını, aksine çok zor olduğunu ve tüm kurum ile vatandaşların angajeliğini gerektirdiğini vurguladı. 

  

Yorumlar