Duyuru

Hırvatistan’dan Kosova’nın Avro-Atlantik Sürecine Destek

Kosova Haberleri - Hırvatistan

  /   2831   /   16 Şubat 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Hırvatistan’ın yeni seçilen başkanının görevine başlaması törenine katılmak için Zagreb’de bulunan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Hırvatistan Başkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasında ikili ilişkilerin daha da ilerletilmesi ve bölgenin Avrupai istikbali ele alındı.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga bu vesile ile Hırvatistan’ın ilk kadın başkanı olarak seçilmesi nedeniyle Kolinda Grabar-Kitaroviç’i kutlayarak Kosova ile Hırvatistan’ın önemli bir siyasi ile toplumsal evolüsyonu kanıtladıklarını söyledi.

Jahjaga, Kosova ile Hırvatistan’ın kurumlar ve vatandaşları aracılığıyla dostluk ve ortaklık ilişkilere ve bundan böyle daha da güçlendirilmesi gereken iyi siyasi ve ekonomi ilişkilere sahip olduklarını söyledi.

Göreve başlaması törenine katıldığı için Cumhurbaşkanı Jahjaga’ya teşekkür ede Hırvatistan’ın yeni seçilen Başkanı Kolinda Grabar-Kitarovic, Hırvatistan’ın  iki ülke arasında ilişkilerin daha da ilerletilmesine katkı sunacağını belirtip Kosova’nın Avro-Atlantik entegrasyonlarını da destekleme hazırlığını dile getirdi.

Törenin marjinalinde Cumhurbaşkanı Atifere Jahjaga, Macaristan Başkanı Janoş Ader ile de görüştü. Görüşmede vatandaşlarımızın yasa dışı göçü ele alındı.  

Yorumlar