Duyuru

Jahjaga ve Reichel’den Göçe Karşı Ortak Çağırı ‏

Kosova Haberleri

  /   301   /   20 Şubat 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Cumhurbaşkanı  Atifete Jahjaga ve ülkemizde konuk bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Balkanlar özel temsilcisi Büyükelçi Ernst Reichel, Mitroviça Belediyesini bugün beraberce ziyaret ettiler.


Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ve Almanyalı diplomat Ernst Reichel Mitroviça’da vatandaşlarla da bir araya geldiler ve bu münasebetle vatandaşlar yeni iş yerlerinin açılması, kentin ekonomik kalkınması ve onların refahının artırılmasını yüksek konuklardan talep ettiler.


Vatandaşlarla görüşmek amacıyla Mitroviça’ya gittiğini açıklayan Jahjaga, Kosova’dan kaçmamaları için çağırıda bulunurken “Sahip olmak istediğimiz bu Kosova devletinin olmadığını biliyoruz. İyi ama biz büyük olumsuz sonuçları bırakmış 15 sene önce korkunç bir savaştan çıktık. Evvelisi gün Kosova’nın bağımsızlığının ilan edilmesinin yedinci yıldönümünü kaydettik.  Bunlar geçiş ve dönüşüm sürecinin sıkıntılarıdır. Bunlar devlet kurulmanın sıkıntılarıdır.\"dedi.  Jahjaga, bundan başka göç etmeyi aklına koyanlarla konuşmakla veya göç yolunu tutmuş olanlara mesaj göndermekle, bunun  çözümü teşkil etmediğini belirtmesi  ister kurumlar temsilcileri ister de bunların yakınları olsun  herkesin manevi yükümlülüğü olduğunu söyledi.


Almanya Dışişleri Bakanlığı’nda Büyükelçi Reichel de Almanya’nın  Kosova’dan bu kadar büyük sayıda kaçak göçmeni kabul edemeyeceğini ve ülkesinin Kosovalıların geri gönderilmesinde Kosova’ya yardım edeceğini söyledi. Reichel ayrıca Almanya’nın ekonomi perspektifinin yaratılması için Kosova’ya yardım edeceğini ifade etti.

  

Yorumlar