Duyuru

Thaçi Kosova’ya Türk Yatırımcıyı Davet Etti

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   444   /   22 Şubat 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Türkiye’nin ‘Yeni Şafak’ gazetesine verdiği mülakatında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Türk işletmelerinin Kosova’da mevcut olduğunu ve iki ülke arasında iş ilişkilerinin tanıtımında Priştine’deki Türkiye Büyükelçiliği’nin çok  faal olduğunu söyledi. 


Diğer Türk yatırımcıları da telekomünikasyon, madencilik, enerji ve diğer alanlarda YATIRIM için Kosova’ya davet eden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, “Türk işadamlarının Priştine “Adem Jashari” uluslararası havalimanı ve enerji sektöründe başarılı ortaklıkları oldu. Amerikan-Türk ortaklığı sayesinde Kosova modern otoyollar inşa etti. Diğer Türk yatırımcıları da yatırım için Kosova’ya gelmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sırbistan hariç,  Kosova’nın bağımsız ülke olarak tüm komşuları tarafından tanındığını anlatan Thaçi, Türkiye’nin bir çok alanlarda Kosova’ya yardım ettiğine vurgu yaparak sözlerine şunları ekledi:
“Kosova’nın  tanınması için lobicilik, akademik değiş tokuşları ve şimdiye kadarki yatırımlar için Türkiye’ye minnettarız. Terörizm ve dini radikalizm ile mücadelede işbirliğinde bulunduk oysa güvenlik hizmetlerimiz çok iyi bir işbirliğine sahipler. Başbakan Davutoğlu da Kosova’nın eski bir dostudur ve biz mevcut işbirliğini daha da güçlendireceğiz ve Türkiye’nin de Kosova’nın dünyanın diğer ülkeleri tarafından tanınması için etkisini kullanacağını ümit ediyoruz.”.

Başbakan Yardımcısı Thaçi bu mülakatında Kosova ile Türkiye milli takımları arasında oynan ilk futbol maçından konuşurken, “Kosova’ya uluslararası müsabakaları oynaması daha yeni müsaade edildi ve Priştine’de oynadığımız ilk özel maç, Türkiye ile oynanan maçtı. Maçı kaybettik iyi ama onbinlerce genç iki takımın dostluğunu görmek için oradaydı. Bizim spor bağlarımız daha eskilere uzanmaktadır. Sizin takımınız Galatasaray bir Arnavut, sizin Şemsettin Sami bildiğiniz aydının oğlu tarafından kuruldu. Bundan başka bizim milli futbol takımımızın teknik direktörü gençliğinde Türkiye’de futbol oynamıştır. Şimdi Kosova daha birkaç hafta önce Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne kabul edilmiştir ve biz sporda da ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi istiyoruz ”dedi.

  

Yorumlar