Duyuru

İsveç, AB Genişleme Politikasını Destekliyor

Kosova Haberleri

  /   384   /   24 Şubat 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete jahjaga bugün İsveç Parlamentosu Başkanı Urban Ahlin’i kabul etti.

 

Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Jahjaga,  İsveç Krallığının devlet oluşumunda Kosova’ya sunduğu sürekli desteği için teşekkür etti  ve  Avroatlantik strüktürlerine entegrasyonu sürecinde de bu desteğin devam etmesi önemine işaret etti. 


Kosova kurumları ve vatandaşlarının önceliklerinden konuşan Cumhurbaşkanı Jahjaga,  önceliğin hukuk üstünlüğü,  yolsuzluk ve organize suçla mücadele ve ekonomik kalkınma olduğunu belirtti. Jahjaga, güçlüklere rağmen Kosova’nın bölgede barış ve istikrar promotörü olduğunu belirtti.

 

Kosova Cumhurbaşkanı ve İsveç Parlamento Başkanı aynı zamanda Kosova ve Sırbistan arasında diyalogdan ve bu diyalogdan çıkan anlaşmaların uygulanması öneminden de söz ettiler.

 

İsveç Parlamento Başkanı Urban Ahlin, ülkesinin Kosova kurumları ve vatandaşlarıyla tüm alanlarda işbirliğine hazır olduğunu ve desteğinin devam edeceğini belirtti. Ahlin,  İsveç’in AB’nin genişlemesi politikasının ve Kosova için vize muafiyeti sürecinin destekleyicisi olduğunu da söyledi. İsveç yetkilisi, yasa dışı göçün vize muafiyeti sürecini zorlaştırdığını da konuşmasında vurguladı.

  

Yorumlar