Duyuru

Kosova'nın Avrupa Perspektifi Var

Arnavutluk Haberleri - Kosova Haberleri

  /   360   /   28 Şubat 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga bugün ülkemizde ziyarette bulunan Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati’yi kabul etti. İkili görüşmede, işbirliğinin genişletilmesi ve iki ülkenin Avrupa perspektifi ele alındı.


Jahjaga ve Bushati,  Avrupa entegrasyonları sürecinde konuların tamamlanması ve  entegrasyon yolunda önemli şartlardan biri olan bölgesel işbirliğinin  geliştirilmesi önemini vurguladılar. İki yetkili, Kosova’nın değişik alanlarda, özellikle enerji, altyapı gibi bölge projelerinde daha fazla angaje olması gereğinde uzlaştılar.


Cumhurbaşkanı Jahjaga,  bölge işbirliğinde Brüksel’de yapılmakta olan diyalog süreci sayesiyle Kosova ve Sırbistan arasında ilişkilerin normalleşmesi dinamiğinin de önemli olduğunu ileri sürdü.


Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati de Kosova dahil, bölgenin tüm ülkelerinin  Avrupa perspektifi olduğunu  ve ortak projelerle aralarında işbirliğini geliştirmeleri gerektiğini  ifade etti. Bushati,  Arnavutluğun her zaman Kosova’nın yanında olacağını ve entegrasyon süreçlerinde destekleyeceğini belirtti. 

  

Yorumlar