Duyuru

Jahjaga Drenas Belediyesini Ziyaret Etti

Kosova Haberleri

  /   359   /   05 Mart 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete  Jahjaga bugün Drenas belediyesini ziyaret etti. Bu belediye başkanı Nexhat Demaku ile görüşen Jahjaga,  belediyede genel gelişmelerden ve karşılaşılan sorunlardan bilgi edindi.


Demaku aynı zamanda bu belediyeden vatandaşların göçünden ve son haftalarda göçte bir düşüşün kaydedilmesinden bilgi verdi.


Demaku, Drenas belediyesinin ekonomi kalkınma sürecinde zorluklarla karşılaştığını, iş yerlerinin açılması için güvenli bir iş ortamının sağlanması ve yabancı yatırımlara cazip önerilerin sunulması gerektiğini söyledi.


Drenas belediye Meclisi ziyareti ardından Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga,  Kadire Tahiraj sahipliğinde Drenas kadınları için dikiş işhanesinin açılması törenine katıldı ve bu işhanenin kadınların ekonomik güçlenmesinde olağanüstü önemli bir proje olduğunu belirtti.


Cumhurbaşkanı Jahjaga, bu işhanenin halk ve özgürlük için devlet olarak  fedakarlığı sembolize eden UÇK Destanı gibi önemli günün kaydedildiği bu özel günde açıldığını ifade ederek, bu fedakarlığın ve acının kadınlarımızın da bölümü olduğunu vurguladı.


Jahjaga, bu işhanenin ilk adımı teşkil ettiğini ve diğer belediyelerde de benzeri projelerin gerçekleşeceğini, sıradaki durağın ise  Yakova olduğunu ifade etti. 

  

Yorumlar