Duyuru

Muhalefet, Enver Hasani’nin İstifasını Talep Ediyor

Kosova Haberleri

  /   325   /   09 Mart 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Muhalefet partileri Vetëvendosje Hareketi, Kosova Geleceği için İttifak-AAK ve Nisma; Anayasa Mahkemesi Başkanı Enver Hasani’in görevinden alınması için ortak bir dilekçede bulundular.

Vetëvendosje, AAK ve Nisma’nın bu dilekçeyle ilgili ortak açıklamasında diğerleri arasında şunlar deniliyor:

“Anayasa Mahkemesi’nin şimdiki Başkanı Enver Hasani’nin keyfi hareketleriyle kuralların ve Anayasa havası ile onun korunmasını ciddi ihlal ettiği vakaları bir hayli artmış bulunuyor.
Başkan Enver Hasani’nin dahil olduğu bu vakalar, Anayasa Mahkemesi’nin başarısızlığını, yasamanın kaba ihlalini ve suç şüphesini teşkil etmektedir.
Anayasa Mahkemesi’nde vuku bulan bu vakalardan sonra yargıç Enver Hasani,  bu aşırı önemden olan sorumlulukları yerine getirmekte güveni yitirmiştir. Bu şahısla ilgili bu vakalar en kısa zamanda adalet organları tarafından sürece tabi tutulmalıdır. 
Cumhuriyetimizin Anayasa’sı bizzat yargıçların 2/3-sinin dikkatini çektiği aralarındaki ağır ihlaller vakaları ile ilghili olup görevden almaları Cumhurbaşkanı’na teklif etmek için Anayasa Mahkemesi’ni bir iç erdemle donatmıştır. 
Bu şartlarda Anayasa Mahkemesi’nin şu andaki Başkanı Enver Hasani’nin derhal görevinden istifa etmesini talep ediyoruz. “  

Yorumlar