Duyuru

Lunaçek, 5 AB Ülkesine Kosova’yı Tanımalarına Çağrı Yaptı

Kosova Haberleri

  /   406   /   17 Mart 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Yolsuzluk ve organize suçla mücadele, yasal devletin ve yargının güçlenmesi, aynı zamanda ülke için daha iyi bir ekonomi ile sosyal perspektifin sağlanması Avrupa Parlamentosunda yapılan tartışmalarda Kosova için temel tedirginlikler olduğu belirtildi.


Kosova Raportörü Ulrike Lunaçek’in bildirgesi,  Kosova vatandaşlarının AB’ne güvenini tekrar kazanması için EULEX çalışanları tarafından yapılan yolsuzluk şüphelerinin şeffaf ve geniş bir soruşturmayı teşvik etmektedir.  Raportör Lunaçek,  ABC’ye verdiği demecinde,  Kosova’nın vize muafiyeti konusunda iyi bir haber almasının beklendiğini söyledi.


Lunaçek,  Kosova vatandaşları için vize muafiyetine doğru önemli bir ilerlemenin yapılmakta olduğunu belirtti.


 “Komiser Avramopulos’un Kosova’nın vize muafiyetine sahip olmakta doğru yoldan  gittiğini işitmek beni mutlu etti. İlk kez Komisyon tarafından böyle bir şey işitiyorum. Kosova yetkili makamları 4 yasayı daha onaylaması gerekecek.  Ben tarih vermiyorum. Fakat Kosova bu yasaları onaylar ve Komisyon işine devam ederse o zamandan üye ülkelerin “evet” yanıtını vermesi gerekecek” şeklinde konuşan Lunaçek,  son aylarda yoğun göçün Kosovalıların Balkanlarda kendini izole olarak hissetmelerinden kaynaklandığına dikkat çekti.

 

Lunaçek, ayrıca  AB 5 üye ülkesinin Kosova’yı tanıması için hiçbir şey yapmadığını, kendisinin ise beşinci kez Kosova bağımsızlığının tanınmasına çağrı yaptığını ileri sürdü. 

  

Yorumlar