Duyuru

Jahjaga, İsviçre Cumhurbaşkanından Destek Aldı

Kosova Haberleri

  /   449   /   17 Mart 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova ve İsviçre Cumhurbaşkanları arasında basın toplantısı az önce tamamlandı. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga,  Kosova-İsviçre ilişkilerini tarihi ve dostane olarak değerlendirdi.

Görüşmeler ve öğlen yemeğinden sonra iki cumhurbaşkanı Jahjaga ve Sommaruga Bern’in Wattenvyl sarayında kısa bir basın toplantısı düzenledi.

 

İsviçre Cumhurbaşkanı Sommaruga, Kosova-İsviçre ilişkilerini dostane ve üretken olarak değerlendirerek,  bu yönde Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın önemli rolü olduğunu vurguladı. Sommaruga ayrıca İsviçre’nin Kosova’ya tüm alanlarda özellikle de yatırımlar, güvenlik, eğitim ve adalet alanında yardım sunmaya devam edeceğini söyledi.

 

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da Kosova-İsviçre ilişkilerini tarihi ve dostane olarak değerlendirdi.  Kosova’nın gelişmesine sunduğu yardım için İsviçre’ye teşekkür ettikten sonra Jahjaga Kosova’da Swisscoy’un rolüne,  güvenlik, sağlık, adalet ve eğitim alanında işbirliğine de özellikle değindi.

 

 Jahjaga konuşmasında İsviçre’de Kosova diasporasının iki ülke arasında ilişkileri güçlendiren bir köprüyü oluşturduğunu belirterek, diasporanın Kosova ekonomisine katkısı olduğunu ve Kosova’nın canlanmasına yardımcı olabileceğini vurguladı.


Basın toplantısı sonunda Jahjaga Sommaruga’yı Kosova ziyaretine davet etti. 

  

Yorumlar