Duyuru

Sırbistan, Kosova’yı Şartlandırıyor

Kosova Haberleri

  /   395   /   26 Mart 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova, bütün Batı Balkanlar ülkelerinin katılmasının beklendiği bugünkü “Western Balkans 6” konferansı için hazırlığını tamamlamış bulunuyor.

Bu yılki toplantının ev sahibi olan Dışişleri Bakanlığı, bu toplantının geçen yıl Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından başlatılan bakanlar konferansının devamını teşkil ettiğini ısrarla belirtiyor.

 Bu toplantıda bölge ülkelerinin bazı altyapı projeleriyle oydaş olmaları bekleniyor. Bu konferanstan çıkan belgeler, daha sonra aynıca altyapı projelerini de destekleyen AB tarafından resmileştirilecektir.

Bu arada KTV-nin öğrendiğine göre yatırmak istediği projeler konusunda Kosova çok geride kalmış bulunuyor ve tüm bu projeler Hükümet’in başlattığı projelerin devamıdır. 

Gelişmelere yakın olan kaynaklar, Kosova’nın bu projeler için fizibilite araştırmasını yapmadığını açıklıyorlar. Bunun yapılmaması nedenini ise ülkemizde hüküm süren altı aylık siyasi kriz teşkil etti.

Bugünkü toplantıya Dışişleri Bakanı Ivica Daçiç’in yönetiminde Sırbistan heyeti de katılmaktadır. Bu ve diğer konular Dışişleri Bakanlığı’na göre bu toplantının hiçbir devlet sembolü olmadan ve Gymnih sistemine göre yapılmasını etkilemiş oldu. 

Bu tür bir durumda ise en genç ülke gibi Kosova’nın en fazla zarar gördüğü değerlendirilmektedir.   

Yorumlar