Duyuru

Tahiri, Yargı Anlaşmasının Uygulanması Konusunda İyimser

Kosova Haberleri

  /   337   /   29 Mart 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Mitroviça’nın kuzeyindeki Temel Mahkeme, en geç 1 Ekim 2015 tarihine kadar çalışmaya başlayacaktır. Bu mahkemenin çalışmalarını 2008 yılında Sırp paralel yapılanmalar  şiddet kullanarak durdurmuştular.

Mitroviça kuzeyinde Temel Mahkeme’nin  çalışmalarına başlayacağını, Kosova kurumları temsilcileri RTK-ya açıkladılar. RTK-ya yaptığı açıklamada konuyla ilgili Diyalog Bakanı Edita Tahiri, “hukuk alanıyla ilgili anlaşma uygulanmaya başladı” dedi.

Bakan Tahiri, iş ilanlarının da yayımlandığını ve savcı ile hakimlerin yeminine kadar Kosova yasalarına tamamıyla uyulacağını ifade etti.

Kosova Yargı Konseyi Başkanı Enver Peci de savcı ve hakimlerin Ekim’de çalışmalarına başlayacaklarını teyit etti.

Peci ayrıca tüm bu sürecin Kosova Yargı Konseyi aracılığıyla sürdürüleceğini anlatı.

Peci bundan başka Brüksel’de hukuk alanında varılan anlaşmayla ülkede hukuk sisteminin yeganeliğinin korunmasının başarıldığını açıkladı.

Dün ise Kosova ve Sırbistan hükümetleri sözde Sırp Sivil Koruma yapılanmasının nihayet lağvedilmesi mutabakatına vardılar.

Diyalog Bakanı Tahiri, bu yapılanma mensuplarının teyidi ve eğitimlerinden sonra kesinlikle güvenlik kurumlara değil sivil kurumlara entegre olacaklarını söyledi. Tahiri’ye göre, tüm bu süreç 1 Eylül itibariyle sona erecektir.  

Yorumlar