Duyuru

Başbakan Mustafa, Malişeva’da İncelemelerde Bulundu

Kosova Haberleri

  /   404   /   29 Mart 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova’nın belediyelerine gerçekleştirdiği  ziyaretleri kapsamında Başbakan Isa Mustafa, bugün Malişeva’da incelemelerde bulunarak bu belediyenin yetkilileriyle görüştü.

Malişeva Belediye Başkanı Ragip Begaj ve belediye yönetimi tarafından kabul edilen Başbakan Isa Mustafa, Malişeva’da gelişmeler ve bundan sonraki süreci görüştü.

Malişeve temaslarından sonra yaptığı açıklamada Başbakan Mustafa, bu temaslarında vatandaşların hayati önemden olan konuların ele alındığını belirtip bu vesileyle uzun bir süredir bu belediyede hüküm süren kene sorunu üzerinde durulduğunu açıkladı ve geçen yıl burada alınan önlemler sayesinde herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Bu belediye yanısıra etraf belediyelere de destek sunulması amacıyla bakanlıklar arası grubun bu yıl toplanması için taahhütlerde bulunan Mustafa, bu belediyede altyapı için yatırımların yapılması özellikle de Malişeva içinde araç yoğunluğunun azaltılması için Malişeva etrafında çevre yolun inşa edilmesi gereğini dile getirdi.  Başbakan Mustafa bundan başka Malişeva ortaöğretim okulunun olduğu gibi bu belediyeye bağlı köy okullarının da genişletilmesine ihtiyaç duyulması nedeniyle bu yönde çalışmaların başlamasını talep ederek bura ahalinin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Hükümet olarak gereken yardımı sunma hazırlığını ifade etti.

Malişeva Belediye Başkanı Ragip Begaj ise Başbakan Mustafa’nın bu belediyeye gerçekleştirdiği ziyareti için teşekkür ederek özetle şunları söyledi:
 “Malişeva’nın,  Malişeva Belediyesi’nin ihtiyaçlarını ifade etme fırsatında olduğumuzdan dolayı çok memnunum. Başbakanın desteğini talep ettik ve Malişeva’ya desteğin eksik olmayacağını ümit ediyorum. Başbakanın bu ziyareti için kendisine minnettarız.”

Begaj bundan başka Başbakan Mustafa’dan kene konusu yanısıra Malişeva’daki projeler, okullar ve diğer konular hakkında destek talep etti.  

Yorumlar