Duyuru

Hyseni: Uluslararası Mekanizmalara Üyelik Ülke için Önemli

Kosova Haberleri

  /   390   /   31 Mart 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  İçişleri Bakanı Skender Hyseni, Sınır Yönetimi ve Göç Alanına Dair Bölgesel Girişim Başkanı Trpe Stojanovski’yi kabul etti. Hyseni, Kosova’nın bu girişime üye olmasının bölgede durumun istikrarına daha da katkı sunacağına vurgu yaptı. 

İçişleri Bakanlığı’nın en önemli öncelikleri arasında yer alan Kosova’nın uluslararası ve bölgesel girişimlere üyeliğinin ele alındığı bu görüşmede bu girişime üye olmak için sürekli ve resmi bir şekilde başvuruda bulunan İçişleri Bakanlığı’nın girişimi tartışıldı.

Bakan Hyseni, Kosova’nın bu girişime üye olmak için yaptığı başvurusunun, özellikle illegal sınır geçişleri konularına vurgu yaparak, ülkemizi bölge ülkeleriyle eşit haklara ulaştırıp ciddi bir ortağa dönüştüreceğini ve bölgede durumun daha da istikrara kavuşmasına katkı sunacağına vurgu yaptı. 

Trpe Stojanovski ise 10 Haziran 2014 yılında Hırvatistan’ın Cavtat şehrinde yapılan Bakanlar Konferansı’ndan sonra üye ülkelerin Kosova’nın bu girişiminin etkinliklerine katılımını memnuniyetle karşıladıkları açıklamayı oybirliğiyle onayladıklarını söyledi.

Bu girişim, sınırın yönetimi ve göç konusunda bölgesel işbirliğine dair konularla meşgul olmaktadır.  

Yorumlar