Duyuru

Mustafa ve Thaçi Pazarlığa Giriyor

Kosova Haberleri

  /   472   /   08 Nisan 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Seçim kampanyası sırasında bağımsız kurumların politize etmesine karşı olduğu açıklamalarında bulunan Başbakan İsa Mustafa, vaatlerini gerçekleştirmekten vazgeçmiş bulunuyor. Veton Vula’nın Kamu Avukatı görevine seçilmesinde başarısız olması Başbakan Mustafa ve Kosova Demokratik Birliği-LDK’nın bu görevi Kosova Demokratik Partisi- PDK ile müzakere etmesine neden oldu. 

LDK’dan Blic Gazetesinin öğrendiğine göre, PDK ile müzakere etmeden LDK’nın bu kurumu ele geçirmesi imkansız. 

Gazeteye konuşan kaynak kişi şöyle dedi:
 “PDK, LDK’ya Kamu Avukatına oy vermek karşılığında Anayasa Mahkemesi’nde iki yargıç istiyor.  Anayasa Mahkemesi birkaç gün önce iki yargıç için duyuru yayımladı.”

Haziran ayında PDK ve Hashim Thaçi’ye yakınlıklarıyla bilinen Anayasa Mahkemesi Başkanı Enver Hasani ve yargıç Kadri Kryeziu’nun görev süresi tamamlanacak. 

Blic Gazetesine göre, PDK bilinçli olarak Veton Vula’ya Kamu Avukatı görevi için oy vermedi. Çünkü oylasaydı LDK, Anayasa Mahkemesi’ne seçilecek iki yargıçtan birini de isteyecekti. Kaynak kişi,”LDK ile müzakere şimdi daha kolay olacak” dedi.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için iki, parti yetkililerine başvurduğunu duyuran gazete, kimsenin resmi konuşmak istemediğini bildirdi. 

PDK Shqipe Mala’yı LDK ise Veton Vula’yı desteklediği için Kamu Avukatı seçimi başarısız oldu.   

Yorumlar