Duyuru

Thaçi, Zagreb Resmi Ziyaretinde

Kosova Haberleri

  /   370   /   08 Nisan 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi resmi bir ziyaret için bugün Hırvatistan’a gitti.  Thaçi, Zagrep’te Hırvatistan üst düzey yetkililerle temaslarda bulunacak.

Zagreb resmi temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, ilkin Hırvatistan Başkanı Kolinda Grabar-Kitarović tarafından kabul edildikten sonra Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanović ve ardından Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Vesna Pusić ile de temaslarda bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi bu vesile ile Hırvatistan yetkilileri ile bir birçok konuları ele alacak.
 
“Görüşmelerin odağında, Kosova’nın Avrupa entegrasyonunun perspektifi,  Kosova Cumhuriyeti ve Hırvatistan Cumhuriyeti arasında ikili ilişkiler,  iki ülke arasında ekonomik işbirliği ve azınlıkların korunumu yer alacak. Kosova’nın NATO ve Avrupa Birliği’ne entegre olma çabalarında Hırvatistan stratejik ortaklardan biri kalmaktadır. Hırvat devleti Batı Balkan ülkelerinin AB-ye entegre olmalarında güçlü bir destekçi olarak kalmaktadır.” diye belirtiliyor Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında.

Başbakan yardımcısı Hashim Thaçi, Hırvatistan Parlamento Başkanı Josip Leko ile de bir araya gelerek parlamento diplomasisini görüşecektir.  

Yorumlar