Duyuru

Egemenlik Ülkenin Tüm Bölümlerinde Sağlanacak

Kosova Haberleri

  /   489   /   08 Nisan 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Isa Mustafa Kosova Cumhuriyeti Anayasası’nın onaylanmasının 7. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada ülkenin tüm bölümlerinde egemenliğin uygulanacağını söyledi.

Etnik, dini,  cinsiyet veya diğer herhangi bir mensubiyet fark etmeksizin tüm vatandaşlara daha iyi ve verimli bir yaşam temin edilebilmesi için bu egemenlikten faydalanılacağını belirten Başbakan Isa Mustafa, ülkenin en yüksek kanunu olan yedi yıl önce ilan edilen Kosova Anayasası’nın bağımsızlığı taçlandırdığını söyledi.
  
 “Bu büyük eser için, Anayasa’nın ilan edildiği bu büyük gün için kurban olan insanlarımızın da burada bizimle olmalarını isterdik. Anayasa’nın ilan edilmesi gibi bu tür büyük bir eser, ne bir gün ne de bir yıl içinde doğmuş olmaz,  bu halkımızın yıllarca ve asırlarca gösterdiği yiğitliğinin ve boyun eğmezliğinin yüce davranışıdır.” diyen Mustafa, bunun tüm insanlara,  Anayasayı ilan  eden milletvekillerine ve bu eylemi destekleyen dostlara saygı gösterildiğinin bir fırsatı teşkil etmesini diledi.

Tamamen farklı şartlar ve unsurlar altında Kaçanik Anayasası’nı ilan eden Kaçanik Meclisi delegelerinin de hatırlanması gereğini dile getiren Başbakan Mustafa,  günümüzde ülkedeki gelişmelere değinirken ekonomide, hukuk sisteminde ve kamu yönetiminde derin reformların uygulanması imkanlarını sunan hükümet programına sahip olduklarını söyledi.

 “İşletmelerde özel sektörü destekleyeceğiz ve gençlere istihdam perspektifi açacağız. Kosova Cumhuriyeti’nin tüm bölümlerinde egemenliğimizi uygulayacağız,  iyi ama aynıca etnik,  dini,  cinsiyet veya diğer herhangi bir mensubiyet fark etmeksizin vatandaşlarımıza daha iyi ve verimli bir yaşam temin etmek için bu egemenlikten faydalanacağız. Daha güvenli ve iyi bir istikbali ümit ederek özgür,  demokratik, barışsever, vatandaşlarımızın eşit haklı olduğu ve Avro-Atlantik istikbali Kosova’mızı inşa etmek için durmaksızın çalışarak yönettiğim Kosova Cumhuriyeti Hükümeti’nin taahhütlerini dile getirmek için fırsattan yararlanmak istiyorum.” dedi diğerleri arasında Başbakan Isa Mustafa bugün düzenlenen törende yaptığı konuşmada.  

Yorumlar