Duyuru

Sırbistan Başbakanı Vuçiç, Thaçi’yi Tutuklamakla Tehdit Ediyor

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   351   /   19 Nisan 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi’nin olası Belgrat ziyaretine Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç de tepki gösterdi.

Düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, “Sırbistan’da yasalar var ve Thaçi Belgrat’a gelmeyi kararlaştırırsa devletimiz yasalara göre faaliyete geçecektir. Brüksel’den kimse müdahalede bulunmadı ve Thaçi’nin olası ziyareti için nasıl davranacağımız konusunda kimse öneride bulunmadı.” dedi.
 
Tony Blair de aynıca Sırp mahkemelerince suçlanmıştı ve Sırbistan’a geldi? sorusu üzerine Vuçiç,  “Hashim Thaçi’nin suçu kaldırılmamıştır ve devlet yürürlükteki yasalarca davranacaktır” dedi.

Bu arada Belgrat medyasının bildirdiğine göre bir gençlik örgütün daveti üzerine Thaçi’nin Belgrat’ta kabul edilmesi için Brüksel’den baskılar vardı. 

Diğer yandan Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojşa Stefanoviç, Sırbistan’a gelmesi halinde Thaçi’nin tutuklanacağını açıklarken Thaçi’nin Sırp meslektaşı Ivica Daçiç, bu ziyareti gereksiz olarak değerlendirdi.  

Yorumlar