Duyuru

KDTP Priştine Şubesi Seçimleri 23 Mayıs

Kosova Haberleri - Türkiye Haberleri

  /   454   /   19 Nisan 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Priştine Şubesi yazılı bir açıklama ile 23 Mayıs tarihinde yapılacak şube seçimleri için adayların 16 Nisan tarihinden itibaren başvuruda bulunabileceklerini duyurdu.

KDTP Priştine Şubesi duyurusunu olduğu gibi yayınlıyoruz:

Duyuru
14 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen KDTP Priştine Şubesi Seçim hazırlık komisyonu seçimleri düzenlemek üzere şu duyuruyu kamuoyuna sunar:

KDTP Priştine şubesi meclisi ve yönetim kuruluna adaylığını göstermek isteyenlere ilgili, daha önce düzenlenen tüm şubelerde uygulanan kriterler geçerli olacaktır.


1.Kosova Merkez Seçim Komisyonu 03/L-073 sayılı kanunun, 01/2013  sayılı Parti Kayıtları ve Çalışmalarına ilişkin Yönetmeliği ve Parti Tüzüğüne aykırı olmama kaydıyla KDTP Priştine şubesine üye olanların seçme ve seçilme hakkı vardır.  


2.Son genel ve yerel seçimlerde başka partilerden aday olan kişilerin adaylıkları tüzüğün 18. Maddesi gereğince kabul edilmeyecektir. 

3. Aday olmak isteyen üyeler, bizat KDTP Priştine  Şubesine başvurmalıdır.                       

4.Adaylar, KDTP tüzüğünün 35. maddesine ve MSK 03/L-073 kanunun 29 maddesine bağlı olarak; başka partinin üyesi, yargıç, savcı, ombudsman, polis memuru, gümrük memuru, Kosova Koruma Gücü(FSK) mensubu, yerel ve merkez seçim komisyon üyesi, diplomatik temsilcisi, hukuki soruşturma aşamasındaki bireyler adaylığını öne süremez.     

5. Oy kullanmak isteyen parti üyelerinin tüzüğün 47. maddesi uyarınca 13 Mayıs tarihine kadar parti ofisine ziyaret ederek, kütük defterinde kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.
         

6.Şube kongresinde en fazla oy alan adaylar Şube meclisini oluşturur.                

7.Aday sıralaması, kurayla çekilen bir isimden başlamak üzere alfabetik sıralamaya göre yapılacaktır.       

8. 23 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan şube seçimlerinde adaylık başvuruları, tüzüğün 48. Maddesi gereği seçim komisyonu tarafından değerlendirilerek, nihai aday seçim listesi oluşturulacaktır.                        

9.  Aday formları, 16 Nisan 2015 2009 – 26 Mayıs  2009 tarihleri arasında KDTP ofisinde 11:00-16:00 ve Hafta sonu Cumartesi gunu 10.00-13.00 saatlerinde temin edilebilir. 



14 Nisan 2015                                                                               KDTP Pristine Subesi  
   Priştine                                                                                 Seçim Hazırlık Komisyonu

  

Yorumlar